Belasting, toeslagen en hypotheken.

Belasting Hypotheek

Alles over belasting, toeslagen en hypotheken

Belasting, toeslagen en hypotheken.
Belasting, toeslagen en hypotheken.
 
Belasting Hypotheek
 
Inkomstenbelasting
- Box 1
-
Box 2
-
Box 3
-
Aftrekposten
-
Belastingschijven
-
Belasting terugvragen
- Overdrachtsbelasting
 
 
Hypotheken
- Hypotheekvormen
-
Hypotheekrente
-
Huis kopen en kosten

Verzekeringen

Toeslagen
- Zorgtoeslag
-
Huurtoeslag
-
Kinderopvang
-
Kindgebonden budget


 

Belasting terugvragen


 
 
Belasting terugvragen
Heeft u een inkomen van lager dan €10.000? Of een vakantiebaantje of bijbaantje gehad? Lees dan deze handige informatie met tips en vraag dan de teveel betaalde inkomstenbelasting terug! Ook als u meer hebt verdiend kunt u recht hebben op een teruggave als u veel aftrekposten heeft.

Als u jonger bent dan 29 jaar en dit jaar geld hebt verdient met een vakantiebaantje of bijbaantje dan kan je alle betaalde belasting vaak simpel terugkrijgen. Het enige dat u hoeft te doen is een TJ-biljet invullen. Dit aangiftebiljet is er speciaal voor jongeren en is makkelijk in te vullen.

Belasting terugvragen
De gegevens die u nodig heeft voor een belastingteruggave zijn:
- de jaaropgave;
- sofinummer of burgerservicenummer;
- rekeningnummer voor teruggaaf.
 
Kunt u ook belasting terugvragen?
Als u voor een werkgever werkt is deze verplicht om een deel van uw salaris in te houden en af te dragen aan de belastingdienst. Dit bedrag wordt weergegeven onder "Loonheffing" op je loonstrookje of jaaropgave. Bij het bepalen van dit bedrag wordt er vaak van uitgegaan dat u het hele jaar werkt. Als je maar een korte periode werkt wordt er dan dus teveel belasting van uw inkomen afgehaald. Als u minder dan 10.000 euro hebt verdiend kunt u vaak het grootste gedeelte van de door u betaalde loonheffing terug krijgen. 
 
 
 
Hoe werkt het?
De jaaropgave(n) krijgt u altijd rond het einde van januari. U heeft dan officieel tot 1 april de tijd om uw aangifte in te dienen. Dit kan doormiddel van een formulier of door een elektronische aangifte in te vullen. Als u de aangifte voor 1 april hebt ingeleverd dan krijgt u de belastingteruggave altijd voor 1 juli. Aangezien veel jongeren vaak niet verplicht zijn om aangifte te doen is het geen ramp als u de aangifte wat later inlevert. Dit kan nog tot 5 jaar met terugwerkende kracht alsnog. Het enige nadeel is wel dat u dan geen garantie meer hebt dat het geld voor 1 juli op uw bankrekening is bijgeschreven.

Meer doen met deze informatie en tips? Bereken hier hoeveel u terug kunt krijgen en vraag hier direct uw belasting terug.  
 
 
 
Belasting, toeslagen, hypotheken en belastingaangifte
Home | Contact | Sitemap | Partners | Belastingadvies
Belasting, toeslagen en hypotheken.