Belasting, toeslagen en hypotheken.

Belasting Hypotheek

Alles over belasting, toeslagen en hypotheken

Belasting, toeslagen en hypotheken.
Belasting, toeslagen en hypotheken.
 
Belasting Hypotheek
 
Inkomstenbelasting
- Box 1
-
Box 2
-
Box 3
-
Aftrekposten
-
Belastingschijven
-
Belasting terugvragen
- Overdrachtsbelasting
 
 
Hypotheken
- Hypotheekvormen
-
Hypotheekrente
-
Huis kopen en kosten

Verzekeringen

Toeslagen
- Zorgtoeslag
-
Huurtoeslag
-
Kinderopvang
-
Kindgebonden budget


 

Hypotheken


 
 
Hypotheekvormen en rente aftrek
De term hypotheek (letterlijk: onderpand) wordt gebruikt in twee verschillende betekenissen. Deze hangen samen, maar moeten gescheiden worden. Een hypotheek is 'het eerste recht van verkoop'; een zakelijk recht dat op een registergoed (meestal een onroerend goed) rust, dat in onderpand is gegeven voor een geldlening, die meestal gebruikt wordt om het onderpand te kopen. Bij een notaris wordt dit zakelijk recht, beschreven in een hypotheekakte.

Deze lening zelf (officieel hypothecaire lening, hypothecair krediet of lening met hypothecaire zekerheid geheten en meestal verstrekt door een bank) wordt in het gewone spraakgebruik vaak hypotheek genoemd.

De geldgever wordt aangeduid als hypotheeknemer (hij verkrijgt het eerste recht van verkoop) of hypotheekhouder. De geldnemer heet hypotheekgever.
 
Hypotheekvormen
De keuze voor de juiste hypotheek kan soms lastig zijn door de diverse verschillende hypotheekvormen. Welke hypotheek is voor uw situatie het beste? Kiest u voor een aflossingsvrije hypotheek, bankspaarhypotheek, annuïteiten hypotheek of is een andere hypotheekvorm beter geschikt voor uw situatie? Wat zijn de maandlasten en hoeveel is de rente aftrek en voorwaarden bij belastingaangifte? Gelukkig kunnen wij u helpen met handige informatie om door de bomen het bos weer te zien. Hiermee kunt u de verstandigste keuze maken die het best bij uw financiële situatie en hypotheekwensen aansluit. Vergelijk hier de maandlasten van verschillende hypotheekvormen.
 
 
 
Hypotheekrenteaftrek
Voor de meeste mensen die een eigen woning kopen is het noodzakelijk om het huis te financieren door een hypotheek af te sluiten. Zelfs voor vermogende Nederlanders met voldoende eigen vermogen is het zelfs verstandig (maar niet noodzakelijk) om een hypotheek op het huis te nemen om maximaal te kunnen profiteren van de hypotheekrenteaftrek.

Omdat de regelgeving rond de hypotheekrenteaftrek af en toe veranderd en er steeds nieuwe voorwaarden en regels bijkomen is het lastig om van alles precies op de hoogte te zijn van alle details. Een voorbeeld is de bijleenregeling. Hoeveel rente mag u nog aftrekken bij belastingaangifte, wat is de bijleenregeling en hoe wordt de overwaarde berekend? Voor duidelijke informatie over de hypotheekrente en wat allemaal aftrekbaar is kunt u terecht op het hypotheekrenteaftrek gedeelte.
 
 
 
Belasting, toeslagen, hypotheken en belastingaangifte
Home | Contact | Sitemap | Partners | Belastingadvies
Belasting, toeslagen en hypotheken.